• Matthias

5 Voordelen van Werken in een Coworking Space

Bijgewerkt: 26 nov 2018

Alleen of in een saai kantoor werken kan de concentratie en zin om te werken wegnemen, daarom zijn er coworking spaces gecreëerd. Hier kan je rustig werken in een leuke omgeving met andere hardwerkende mensen om je heen. Nog niet overtuigd van de kracht van coworken? Hier zijn 5 voordelen van werken in Coworking Space:

1. Flexibiliteit


Student-ondernemers en freelancers hebben vaak niet de middelen om langetermijncontract af te sluiten. Een coworking space, daarentegen, werkt vaak met verschillende prijsformules. Zo kies je makkelijk de formule die het beste bij jouw past. Bovendien ben je in een coworking space baas over over je eigen tijd. Je hebt alle vrijheid om je eigen prioriteiten te stellen en pauze te nemen wanneer jij wil.


2. Creatieve input


Een coworking space zorgt voor diversiteit. Allerlei mensen komen samen om te werken aan hun eigen project. Ze hebben allemaal verschillende ideeën en creatieve input. Heb je nood aan wat feedback over jouw idee? Zit je creativiteit even in een dipje? Feel free to ask! Coworkers staan bijna altijd open voor interactie en willen je graag verder helpen.


3. Productiviteit


Zien werken, doet werken. Samenwerken met anderen in dezelfde omgeving is enorm stimulerend. Iedereen gaat 100% voor zijn project en dat geeft net die extra motivatieboost die je nodig hebt. Bovendien kan je in veel coworking-ruimtes gebruik maken van vergaderzalen en andere diensten die je anders niet ter beschikking hebt.


4. Netwerken


Freelancer worden, of een eigen zaak opstarten is niet eenvoudig. Raad vragen kan je al een hele stap verder helpen. In een coworking werk je individueel, maar niet alleen. Tal van personen zijn aanwezig die je willen verder helpen met al jouw vragen. Coworking spaces organiseren vaak events voor hun leden, zodat je nog makkelijker met elkaar in contact kan komen.


5. Nieuwe kansen


Wanneer je deel uit maakt van een coworking community, stijgt de kans op nieuwe klanten aanzienlijk. De andere leden leren jou, maar ook je zaak of project, steeds beter kennen. De kans is groot dat ze iemand kennen die geïnteresseerd is in de diensten of producten die je aanbiedt. Of wie weet kom je tot een idee voor een volledig nieuw project met één van de leden. Kortom, een coworking space kan je de kansen die je verdient, maar enkel als je er ook voor anderen bent.


Wil je coworken een kans geven? Dan heeft SINC goed nieuws:


Volgende week openen we in samenwerking met Tentoo onze eigen Coworking Space. Werk aan jouw onderneming of project, vergroot je netwerk en laat je stimuleren door anderen!


Meer info en inschrijven kan hier.


Deze blogpost werd geschreven in samenwerking met Tentoo Payrolling Services

0 keer bekeken